dijous, 24 de desembre de 2015

recepta de canelons


Ingredients

  • 1 capseta de canelons.
  • 200 g. de vedella.
  • 200 g. de carn magre de porc.
  • 2 pits de pollastre.
  • 1 tall de cansalada viada.
  • 2 fetges de pollastre.
  • 1 cervell de xai.
  • 1 copeta de vi ranci.
  • 1 ceba.
  • Oli, sal.
  • 2 fulles de llorer.
  • 1 cabeça d'alls.
  • 1/4 de llet.
  • 1 cullerada sopera de farina.
  • 20 g. de "foie gras"

Beixamel:

  • 50 g. de mantega.
  • 60 g. de farina.
  • 1litre de llet.
  • Sal, pebre.
  • Nou moscada.
  • 50 g. de formatge ratllat per gratinar.
 racions

Utensilis

Olla, cassola, picadora, paella, batedor de baretes.

Elaboració

Salem i empebrem les viandes.
Les posem en una cassola amb oli calent i les rostim.Hi afegim una ceba tallada llargueta, els alls i el llorer.
Quan tot està rostit hi afegim la copa de conyac.Ho cobrim d'aigua i ho fem bullir 1 hora a foc lent.
Després ho trinxem amb la picadora.
En una paella posem una mica d'oli del rostit, un dau de mantega, el "foie gras".
Hi afegim el trinxat, el quart de llet i la cullerada de farina. Es remena i es tasta de sal.Sense deixar de remenar.
Quan la vianda es comença a desenganxar de la paella es treu.
A part bullim els canelons en un olla amb aigua, sal i un raig d'oli.Quan bulli hi tirem els canelons un per un.Ho remenem i deixem que bulli 15 minuts.Ho traiem i ho posem en un bol en aigua freda; quan es poden agafar amb les mans es treuen un per un i es van col·locar a sobre de draps nets estesos en un taulell.
Posem una cullerada de la vianda en cada caneló i ho enrotllem.
Untem una plàtera de forn amb mantega i hi col·loquem els canelons enrotllats.

Beixamel:

Desfem la mantega al foc i s'hi afegeix la farina.S'hi tira la llet calenta, es condimenta amb sal, pebre i nou moscada.Es remena amb el batedor de baretes. I quan ha bullit 7 minuts a foc lent. Es tira pel damunt de la plàtera dels canelons.Hi posem uns dauets de mantega i el formatge ratllat, i ho gratinem.
 90 min. Liam Griffin

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada